drumfanfare 1970 - 2006 

In 1970  verlieten veel oude getrouwe fanfareleden de vereniging, er werd toen besloten om met het fanfareorkest tijdelijk te stoppen.

Er was echter nog een majorettenpeleton en een actieve drumband en de jeugdleden van de fanfare, zij gingen vanaf 1970 verder als drumfanfare "Volharding".

De drumfanfare werd een veel gevraagde gast bij de avondvierdaagsen in Rhoon, Poortugaal, Spijkenisse, en ook een aantal jaren in Vlaardingen en Heijplaat. Regelmatig was er een zomertaptoe in de regio waar "Volharding" een speciale show voor instudeerde.  In de jaren '70 en '80 was er het jaarlijkse Drumbandfestival in Heijplaat of IJsselmonde.  Ook was er vaak een dag uit naar een pretpark bijvoorbeeld "de Duinrel" maar dan werd er eerst een bezoek gebracht aan een instelling zoals de Dr. Willem van den Berghstichting in Noordwijkerhout waar de bewoners de show van "Volharding" enorm waardeerde.    In september 1979 werd er naar aanleiding van het 60 jarig jubileum een Gigantenmars georganiseerd ; alle muziekverenigingen uit de omtrek namen deel; D.E.S. Hoogvliet,  La Bona Futura - Poortugaal, O.B.K.  Pernis,  P.T.T. harmonie  Rotterdam,  Barendrechts Fanfare.   Dit evenenement werd in 1980 en 1981 nogmaals herhaald, het was altijd een prachtig orkest; zo gezamenlijk.

In het Park van Rhoon werd vanaf 1981 ook jaarlijks een Taptoe georganiseerd, ook daar waren verenigingen bij uitgenodigd uit de wijde omgeving zoals Dockyard uit Rotterdam-Heijplaat, Prinses Christina Spijkenisse, drumband Zalmplaat  , drumfanfare Lombardijen ,Saint Andrews Pipeband , Barendrechts Fanfare, O.B.K. Pernis, La Bona Futura Poortugaal, D.E.S. Hoogvliet, D.K.V, Nieuwerkerk a/d Ijssel, e.v.a.

Vanaf 1986 werd er ook weer met succes deelgenomen aan de show- en marsconcoursen van de K.N.F. in dat jaar promoveerde de drumfanfare naar de 2e divisie tijdens het Concours in Den Briel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 1992 werd het instrumentarium uitgebreidt met saxofoons