verenigingsgebouw Volharding

Omloopseweg 6 C,

3161 ER RHOON


huismeester technisch opzichter;  Fred  Olislagers 

In het voorjaar van 2009 werd de oude kantine gedemonteerd, en de nieuwe repetitiezaal werd een prefabrikage-construktie, de kantine, de leskamers, dames- en herentoiletten, verhuisde naar de noordelijke bestaande stenen zaal, en aan de kant van het sportveld werd de nieuwe repetitiezaal ingericht.

Vanaf september 2009 kon het totaal vernieuwde verenigingsgebouw van "Volharding" in gebruik genomen worden, de binnenbetimmering en de inrichting is naar het idee van Fred Olislagers. Overdag is het gebouw ook in gebruik bij de naschoolse kinderopvang van Jip & Janneke, deze lokatie heet dan ook toepasselijk " de Fanfare ".

In de winter van 1993-1994 werd er begonnen op de plek van de oude korfbalkantine- en de kleedkamers werden gesloopt,

Op 28 mei 1994 werd het verenigingsgebouw in geopend door  v.m. burgemeester J.E.  Temminck,  na de demontage van de kleedkamers van de voormalige korfbalkantine van R.W.R. werd door de fa. Geeve de buitengevels en het dak van de repetitiezaal gebouwd, veel vrijwilligers zorgden voor de binnenwaardse afbouw.

Voor die tijd was het repetitielokaal in  het schooltje "de Orangerie" in het Ghijseland, nog eerder in de oude kleuterschool aan de H. de Koninglaan, in de  jaren 70; het Veerhuijs, het Parochiehuis,  de kantine gemeentewerken, voor 1970; het Hervormd Centrum, voor  1958 zaal Irene.