Culturele kaalslag dreigt in Albrandswaard

16-04-2013 14:35

RHOON -  18 cultuurverenigingen- en organisaties in Albrandswaard hebben maandagavond 15 april 2013 een petitie aangeboden aan College van Burgemeester en Wethouders.

Zij verzoeken om een ronde tafeloverleg tussen alle 18 muziek- zang- toneel- cultuurverenigingen met het College van Burgemeester en Wethouders en aan de gemeenteraad van Albrndswaard.  Volgens de verenigingen driegt namelijk een culturele kaalslag in Albrandswaard.

Het cultuurbeleid en de daaruit voortvloeiende financieele beslissingen van de gemeente leiden voor de verenigingen tot zeer zware tijden in een niet rooskleurige economie,  Daarom vragen zij om aandacht van het College van B&W en van de leden van de gemeenteraad voor de ontstane situatie en verzoeken om met hen stil te staan bij de consequenties voor de cultuur in de gemeente Albrandswaard.  Zij zijn van mening dat het sociaal-culturele leven in Albrandswaard niet verloren mag gaan.

De volgende verenigingen en organisaties hebben zich achter de petitie geschaard;  De Vioolschool,  Muziekcentrum Rhoon,  Rhoons Mandoline Orkest,  Bombary, Chr. gemengd koor Maranatha,  Relight,  Sparkling Voices,  Kerkoor Poortugaal, kinderkoor "Regenboog" , parochiekoor Sint Willibrordus,  Rhoonse Comedie,  muziekvereniging "Volharding",  "La Bona Futura",  Oranje Comitee Rhoon en Poortugaal,    Bibelebont, en Esperanza Albrandswaard.