Martijn van Tent gekozen als nieuwe dirigent

13-03-2013 15:20

Na drie weken van proefdirectie's is uit de enquette gebleken dat Martijn van Tent als de nieuwe dirigent van muziekvereniging "Volharding is gekozen.

Hij zal maandagavond 18 maart a.s. beginnen, hij zal zowel het jeugdorkest en het fanfareorkest dirigeren.

Tijdens het presentatieconcert op zaterdagmiddag 23 maart a.s. zal Truus  officieel het dirigeerstokje aan Martijn overgeven.

Iedereen van harte welkom om kennis te maken met Martijn, en afschied te nemen van Truus.

Nadat we met Harry Tazelaar in 2006-2007 overgegaan waren op de fanfarebezetting, zijn we met de Zomerconcerten begonnen in de Dorpskerk

Truus heeft ons vanaf Mei 2009 weer een geweldig stuk op weg geholpen gegeven, we hebben ontzettend geslaagde Zomerconcerten, Kerstconcerten gegeven op ons nieuwe podium in de Maranathakerk, en ook steeds weer een schitterend resultaat gehaald met Festival Eiland Ijsselmonde.

Truus introduceerde ook de presentatieconcerten voor het jeugdorkest en de a.m.v. groep in samenwerking met Marije Bierling.

Truus dirigeerde de blazers van "Volharding" voor het eerste toen ze 18 jaar oud was, en nog studeerde op het Rotterdams Conservatorium, we deden toen o.a. een deel uit Finlandia, J. Sibelius, dit had toen al heel wat voeten in aarde bij de drumband en majorettes, die dachten wat gaan die blazers nu weer voor muziek maken.

De tweede periode toen Truus ons uit de brand hielp was in het seizoen 2000/ 2001, we speelden dat jaar ook al als Fanfare-orkest tijdens de begeleiding van Kerstsamenzang in de Sporthal. 

Truus blijft als docent koperblazers lessen geven op woensdag.